Veikko Lavin ”Kupletin mestari”-levy valmis

kansicd_sbcVeikko Lavin Kupletin mestari levy on valmis. Levy julkaistiin Vepan syntymäpäivänä 23.4.2012. Levyä on helpoten saatavilla nettikaupoista, kuten CDON.COM ja Levykauppa ÄX.

Tuotanto on ollut dramaattinen. Koko hanke lähti Vepan omasta aloitteesta jo vuonna 1994, jolloin hän toimitti C-kasetilla oman esituvansa Rafu Ramstetdin esittämiä ja osin säveltämiä ja sanoittamia lauluja SBC:lle sovittamista varten. Taustat äänitettiin SBC Studiossa Ari Korjalan, Jussi Liskin ja Harri Saksan sovituksilla. Komppien valmistuttua Arto Saksa ajeli Haminan ja Kouvolan väliä ja haki Veikko Lavin studioon laulamaan kappaleita ja nauhoitukset etenivät pari kappaletta kerrallaan kunnes 22.5.1996 kupletin mestari nukkui pois.

SBC Studio vuonna 1996

SBC Studio vuonna 1996

Nauhat pölyttyivät varastoon, koska ne jäivät korjauslaulujen osalta kesken ja suuri osa kappaleista jäi kokonaan laulamatta. Myös SBC Studion silloinen upea rakennus muuttui asuintaloksi ja studiotoiminta siirtyi uusiin tiloihin.

Digitaalitekniikan kehitys toi mahdollisuuden hienosäätöihin, jotka aikoinaan olisi pitänyt soittamalla ja laulamalla sekä ”leikkaamalla” tehdä ja nyt viimeistely on viimein saatu tehtyä. Asia käynnistyi kun ilmeni, että Veikko Lavin syntymästä tulee 23.4.2012 kuluneeksi 100 vuotta.

Kotkan pojan Ilkka Vainion AXR Music Oy kiinnostui myös hankkeesta ja kun Kymenlaakson liitto ja Haminan sekä Kotkan kaupungit olivat suunnittelemassa juhlavuodeksi useita tapahtumia ja ohjelmaa, niin ”hynttyyt” päätettiin lyödä yhteen.